Att resa. Damn, I love to travel.
 
Det finns många saker i denna värld som jag anser vara viktiga, men just det här med att resa ligger nästintill högst upp i rankningen. Det handlar liksom om mer än att bara sätta sig på ett flygplan och lämna Sverige - det är så mycket mer än så! Det handlar om att få SE och TA DEL av världen vi lever i, att lämna sin "comfort zone" och upptäcka nya ställen, att lära sig om andra kulturer och inse att världen är så mycket mer än bara Sverige! 
 
Här är en lista på några av alla möjliga anledningar till varför jag älskar resor:
1. Nytt land, nytt perspektiv. Det är lärorikt! Som sagt innebär resor att man får ta del av andra länder och se hur människorna där lever. Man lär sig om landets kultur, landets historia, och landets nuvarande status! Jämför New York med en fattig by i rumänien liksom, you see my point. Jag som har besökt koncentrationsläger både i Polen och i Prag känner till känslan av att stå där och se det med egna ögon. Innan man stått där, face to face med lägret så är det svårt att inse att det faktiskt har hänt (eller hur fruktansvärt hemskt det egentligen är...)
2. Annan miljö. När det är kallt och grått i Sverige finns det ingenting bättre än att få åka till ett varmt, exotiskt land där himlen är klarblå och solen skiner! Det kan även vara skönt att bara få ta en paus från samma gamla rutiner och prova någonting nytt som omväxling.
3. Nice view. Nästan alla länder jag besökt hittills är unika på sitt sätt, och som turist är det så sjukt kul att bara få se detta med egna ögon. Här snackar vi det turkosa vattnet på Turks and Caicos-öarna, skyskraporna i New York City, telefonkioskarna i London, Eiffeltornet i Paris, stränderna i Bahamas... You name it!
4. Have fun. Det finns så mycket man kan hitta på när man är utomlands! Vill man åka skidor kan man åka till alperna, vill man sola & bada kan man åka till Spanien, vill man shoppa loss kan man åka till USA osv. 
5. TAN!! Vem älskar inte att vara brun och ha solblekt hår liksom? Det får man tyvärr inte i Sverige;-)
6. Fina bilder! Till instagramflödet, till fotoalbumet, TILL DINA MINNEN!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress