9 januari 2019

TILLBAKABLICK 2018

Allmänt

Vad gjorde dig glad under året?

Hade faktiskt väldigt ett väldigt roligt år överlag. Klart att det var tungt i perioder, men gjorde så många fantastiska resor: Marbella tre gånger (alla tre var grymma, extra roligt med alla kompisar under sommaren efter studenten), Dubai, Hong Kong, Köpenhamn, London osv. Men det som framförallt gjorde att jag kunde gå omkring med ett leende på läpparna var mina underbara vänner (och familj). Sedan får man inte glömma studenttiderna som helt klart gjorde hela våren. 

 

Vad är du mest stolt över?

Att jag har växt så sjukt mycket och blivit så mycket starkare som person. Har fått uppleva en del jobbiga saker och tvingats ta mig igenom tunga perioder... Men nu känner jag mig starkare än någonsin! Har lärt mig att man klarar allt. Är även stolt över att jag tog studenten och gick ut med de betyg jag strävade efter. Att jag för första gången i mitt liv har ett heltidsjobb, samt har fått göra mål och debut i högsta ligan i Sverige inom handboll, är jag även otroligt stolt över! 

 

Har du uppnått de mål du hade förra året?

Absolut. Både handbolls- och skolmässigt! Men en del mål återstår fortfarande och jag hoppas på att lyckas uppnå dessa bättre detta året. 

 

Har du fått de människor som du träffat och haft omkring dig att må bra?

Det hoppas jag självklart! Har gjort mitt bästa, för det finns nästan inget viktigare än att få de i sin omgivning att må bra. Man får ju trots allt behandla andra som man vill bli behandlad själv.<3

 

Vad har du lärt dig?

Att ibland måste man våga göra en förändring: oavsett om det gäller att släppa taget om någon eller att göra någonting man aldrig vågat testa förut. Viktigast av allt, som jag verkligen lärde mig förra året, är att ta hand om sig själv och tänka på sitt egna välmående! 

På vilket sätt har du utvecklat dig själv?

Har lärt mig lite mer om mig själv faktiskt. Hur jag fungerar i olika situationer och framförallt hur jag hanterar dem. Jag vet att det lönar sig att vara sig själv och att alltid vara en bra människa, mot vem/vilka det nu än gäller! Men samtidigt har jag lärt mig att man ibland måste vara lite hård mot sig själv och våga stå på sig. Inte vika sig för någon och inte låta någon ta kontroll över en. Känner mig mycket mer vuxen nu dessutom... har flyttat hemifrån, skaffat jobb, börjat sköta mitt liv mer självständigt. 

 

Jobbar du på rätt ställe?

Absolut! Hade inte kunnat önska ett bättre jobb nu under mitt "lediga" år. Har lärt mig så mycket och tror verkligen jag kommer att ha nytta av detta i framtiden. Jättetacksam!

 

Hur nöjd är du med hur ditt liv har varit under året?

Om man ser tillbaka på helheten så är jag nöjd! Hade som sagt mina perioder, men försökte alltid blicka framåt och omringa mig av sådant som gjorde mig glad. För att vara ett så pass "jobbigt" år så var det ändå ett väldigt bra år... om ni förstår? ;-)

 

Var känner du att du har fastnat?

Lite i gamla relationer kanske och även i gamla rutiner. Dags för förändring och lite NYTT i livet nu 2019 tycker jag!

 

Hur var din ekonomi?

Första halvåret var den rätt katastrofal haha... Man hade ju liksom sina studenttider och levde på studiebidrag. Efter skolan, då jag började jobba, blev ekonomin tusen gånger bättre! Eftersom jag inte har kunnat göra någon lång resa eller så (förutom weekends med familjen), så har jag kunnat spara de pengar jag tjänat. Nu känner jag mig liksom rätt så ekonomiskt stabil! Har dock en lägenhet att försörja nu också, hehe...

 

Vad gjorde du på din fritid?

Pluggade (första halvåret), jobbade (andra halvåret), reste, tränade handboll, var med kompisar:)

Hur väl tog du hand om dig själv?

Vad det gäller fysiskt (min hälsa och min kropp) så har jag absolut tagit hand om mig själv. Psykiskt däremot har jag väl inte varit helt rättvis mot mig själv... Men det har gått i vågor. Jag tror på, litar på och älskar mig själv - vilket är viktigast av allt. Sedan lär man sig av sina misstag!

 

När kände du dig som mest levande?

Studenttiderna var ju oslagbara och sedan hade jag en av de bästa somrarna hittills! Mådde som jag förtjänade då = BÄST.

 

Inom vilka områden har du tillåtit rädsla att misslyckas att hålla dig tillbaka?

Framförallt kring känslor och förändring, skulle jag nog säga. Rädd att förlora någon, rädd att göra misstag, rädd att bli missnöjd och framförallt rädd för att gå utanför min comfort-zone. Hade önskat att jag vågade mer!

 

Hur har dina relationer med andra varit?

Har kommit närmre familj och vänner under hela året skulle jag säga. Är stolt över att jag lyckats behålla så många vänner, nya såväl som gamla, trots att livet har gått i tusen olika riktningar hela året. Har varit on/off i min kärleksrelation, på gott och ont. 

Hur kommer ditt liv att se ut om 5 år?

Har så mycket jag vill göra, det är väl mitt absolut största dilemma i livet just nu. Vill plugga i Lund/Stockholm/Göteborg, vill resa och testa på att bo utomlands i något år, men vill även fortsätta lyckas inom handbollen här i Göteborg (nästintill omöjlitg att få allt). Vill även ha träffat en kille som jag känner att jag vill spendera resten av livet med...

Så svårt att säga dock. Fem år går sjukt snabbt!

 

Vad ville du ta med dig in i det nya året?

Mina vänner, mina ambitioner och framförallt min nyfikenhet på livet. Låter otroligt cringe, haha, men jag är så spänd på att se vad som väntar på mig där ute! Vill fortsätta upptäcka mig själv, upptäcka världen...

 

Vad skulle du vilja släppa taget om?

Släppa taget om det som håller mig tillbaka, skulle jag nog säga. Sådant som blir en tyngd på mina axlar och som hindrar mig från att gå framåt. Oavsett om detta skulle vara en "någon", ett "något" eller bara en känsla. 

 

Vilka nya vanor skulle du vilja skapa?

Mer egentid, alltså att sluta vara så beroende av att konstant ha sällskap och att konstant ha ett schema fullspäckat med planer. Finner ingen ro när jag är ensam nu för tiden, men hoppas verkligen på att kunna bli bättre på att bara vara själv och njuta av det!

Hilda

Hej!! Jag undrar bara hur ofta du tränade i veckan när du givk i gymnasiet och hur då sen gjorde med allt plugg!! KRAM

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress