26 juni 2019

LYX I VARDAGEN

Allmänt

Alltså.
När Sverige levererar med bra väder, då finns det faktiskt ingenting som slår svensk sommar. Att sitta vid havet (utan att frysa) en eftermiddag tillsammans med ett gäng kompisar kan ju vara det bästa som finns. Exakt det gjorde jag i måndags! Jag och Sofia köpte med oss lite gifflar, tuc och vindruvor till Ganlet där vi satte oss i våra bikinis och spenderade resten av kvällen. Av ren slump stötte vi på Ellen, Sophia, Max och Philip som också var där, så det slutade med att vi slog samman gängen. MYS!
Igår unnade jag och mina kollegor oss en AW på Basque som ligger i stan. Aldrig sett, hört talas om eller varit på innan - men wow vilket ställe! Deras uteservering var hur mysig som helst och låg precis intill ett gäng andra restauranger (så som Puta Madre). Ni hittar dessa på Magasinsgatan! 
 
Just Basque gick ut på att man plockar på sig lite små "bröd-rätter" (fanns även ostar, chips, skinka osv) som står uppradade i en slags buffé och så samlar man ihop pinnar som finns i varje rätt. Dessa pinnar går man sedan med till kassan, så räknar kassören ihop dessa och då vet man sedan hur mycket man ska betala. Hur smidigt? Är ju kass på att förklara men det satt helt enkelt en liten pinne i varje "rätt" och dessa sparade man alltså på.
 
Basque är kanske inte ett ställe man ska gå till om man vill ha en dundermiddag men det var perfekt för oss som mer var ute efter vinet;-) Det blev liksom snacks till drickan. 
 
PUSS 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress