28 juni 2014

NY tips: Shopping

Tips

GATOR
Fifth avenue: Där finns de flesta butikerna! Många av butikerna är "finare" och kanske mer åt det dyra hållet. Det finns bla abercrombie and fitch, Juicy Couture (som stängs tror jag?), Urban Outfitters osv. Sedan finns det vanligare butiker också så som Zara och H&M. Det är en av de mest populära shopping gator, så jag rekommenderar att ni går där!!
 
Soho district: Här var nog mitt favoritställe då det inte är för mycket folk men mycket bra butiker och även bra utbud. Det var en viss del på gatan som var bra, men resten var rätt tråkiga. Jag hittade i alla fall ett "block" eller vad man nu ska säga som hade Victoria's Secret, PINK, Zara, American Eagle Outfitters, H&M, Hollister osv. Det var hur bra shopping som helst där! Jag gillade nästan det mer än Fifth Avenue. 
 
Lexington Avenue: Här fanns den BÄSTA Victoria's Secret/PINK affären som ni måste till om ni gillar VS. Det fanns även andra bra butiker som var värda att gå till i närheten. Här måste ni gåå, tihihih. 
 
Dessa var nog mina favorit shoppinggator men andra riktigt bra gator är: Bleekers Street, Broadway/Macy's, Green Village osv.

times square fanns det som sagt inte alls mycket shopping, men det fanns en butik där som jag älskade och som jag tycker ni måste gå till: Forever 21. Det var liksom 4 enorma våningar fyllda med snygga forever 21 kläder. Värt!!!
 
AFFÄRER/MÄRKEN
 
Victoria's Secret/PINK: Vem älskar inte VS/PINK? Det finns lite överallt; i soho, vid macy's osv. Där kan man köpa de snyggaste och skönaste underkläderna och bikinis! Sedan finns det även snygga myskläder och träningskläder. Inte alls svårt att hitta en Victoria's Secret/Pink affär- de sviker en aldrig;)
Abercormbie & Fitch: En besvikelse för att vara ärlig. Det kan bero på att man tröttnat lite då det varit populärt i några år nu och ingenting har förändrats i stilen. Det fanns en butik som jag kommer ihåg, och den fanns på Fifth Avenue. Det är ändå värt att kolla in liksom, kan alltid finnas någonting. 
Sephora: Hittas överallt och har jättefint smink! 
Hollister: Inte mycket har ändrats på hollister heller, men fick hem fina shorts därifrån så var ändå nöjd!! Hollister kan man bla hitta i Soho, 5th avenue, Broadway osv. 
Forever 21: Jättebra butik!! Grymt snygga kläder, stort utbud och bra priser!! Där köpte jag mest kläder, alltså tröjor, klänningar och byxor, men även accessoarer som solglasögon. Som jag berättade fanns det en enorm Forever 21 butik i Times Square, med 4 stora våningar fyllda med snygga kläder. Hit måste ni!!
Urban Outfitters: Oj vad förvånad jag blev! Det fanns hur mycket snygga kläder som helst. Jag blev kär!! Det var väldigt mycket coachella stil, vilket var bra då jag skulle på tjejmiddag, men sedan var det mycket snyggt ändå. Det måste vara en rätt underskattad butik, för jag var verkligen förvånad! Jag hittade en Urban Outfitters butik på fifth avenue. 
Nike: Nike är ju väldigt populärt nu! Det finns ju så mycket snygga träningskläder, smäller aaaav!! Verkligen värt att kolla in i butiken. Tror det fanns på fifth, men är inte helt hundra! Det måste ändå vara rätt lätt att hitta, och kommer ihåg att det fanns en Victorias secret affär precis bredvid. 
 
Zara: Finns lite överallt, bla på fifth avenue! De har ju alltid så snygga kläder, och jag vet att det finns i sverige men det är annat utbud i New York så det är alltid värt att kolla! Jättefina kläder, worth a shot.
Bloomingdales: Det finns en massa designer-och märkeskläder där! Alltså är det rätt dyrt men det finns så mycket fint där! Det är alltid kul att kika in liksom. Kommer inte ihåg om det fanns "vanligare kläder", men jaaa.
Macy's: Alltid kul att kika in, finns mycket fint där!!
H&M: Finns i sverige, men precis som Zara är det ett annat utbud i new York. Det finns överallt så det är bara att kika in om man inte har annat för sig!!
21st Century: Ett slags shoppingcenter, mer som en outlet som säljer kläder, accessoarer osv för billigare priser. Där kan man köpa juicy couture billigare osv. Fanns inte överdrivet mycket nsygga kläder, men om man letar noga hittar man mycket fina märken som kostar mindre! Jag hittade ett par sjukt snygga wildfox mjukisar, som jag älskar!
Trump tower: Sååå fint shoppingcenter med fina butiker!
 
Någonting jag verkligen rekommenderar är att gå in i mindre kända butiker, för man kan verkligen hitta mycket fint och det är extra kul då ingen i sverige kan köpa likadant! Det blir lite unikt då och extra "speciellt". Det finns ju för mycket shopping i New York, alltså det är ju vad New York är känt för egentligen typ, haha, så det finns ju alltid fina butiker. De ovanför är de jag kommer ihåg, och de jag hade starkast åsikter om. Men det finns så mycket jag inte hann se!! 
 
Frukost. Vi åt inte frukost på hotellet, utan vi åt på olika caféer. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnen på där vi åt (förutom "au bon pain"), men det är hur lätt som helst att hitta något lätt och mysigt frukostställe. Det finns någon runt varje hörn liksom!! Det är bara att ta det första bästa;)
Lunch/Middag.
 
The Boathouse. Jag rekommenderar The Boathouse till 110%. Jag nämnde tidigare att jag tyckte det var ett måste att äta lunch/fika i Central Park och detta är en underbar, mysig och "fin" restaurang där man kan sätta sig och äta lunch, kanske till och med middag (?) eller ta en efterätt. Det är en väldigt känd restaurang, så jag rekommenderar att ni bokar tidigare! Största rekommendation typ:P Som sagt finner ni The Boathouse i Central Park.
Café Habana. Godaste lunchen jag ätit, någonsin. Denna café/resturang hittar ni i Soho! Vet inte hur jag ska förklara min kärlek till den. Tänk er att ni gått runt i själva "city:n" i new york och att ni sedan kommer till Soho (lite mer hemtrevligt ställe där alla känner varandra och det är lite "risigt" på ett bra sätt liksom) och kommer till ett helt annorlunda café/restaurang jämfört med finrestaurnager t.ex. The Boathouse som man hittar *in the city*. Det var liksom jättelitet, slitet, alla kända varandra, alla satt och skrattade och typ dansade och det var lite "ghetto" i det hela. Det var så underbart och en sådan kontrast från vad man sett i staden!!! De är kända för sina majskolvar och jag kan stolt stötta det. Beställde en sallad (med majskolv, vanlig majs, sallad och blablabla) med grillad kyckling och bröd och det var det godaste jag ätit, någonsin. Aldrig i hela mitt liv har jag ätit upp en hel sallad, och nu gjorde jag det. 10/10 till miljön, maten och servicen. Ett MÅSTE om ni är i Soho. 
Café/bakery

Magnolia bakery. Finns så många fina cafér och så, men någon som jag tyckte var extra god var Magnolia Bakery. Det är ett café jag rekommenderar!!!! Grymt goda bakelser som även är hur fina som helst, hihiih. 
The Standard (grill). Det hette något liknande, haha, någonting med Standard i alla fall! Det är i vilket fall som helst en grymt populär, fin och god restaurang där vi åt middag!! De är kända för sin efterrätt, vilket var hur gott som helst verkligen; det var chokladmousse, grädde, glass, brownies, choklad osv. Mmmmm... Och sedan avr middagen en av de godaste också!! Åt em underbart god bacon cheeseburgare och så fick man mini fries, (det var definitvt dom godaste fries jag ätit) och ja, allt var jättebra där. Ni kan hitta denna på Washington Street (13 street). 
Little italy. Vi fick aldirg chansen att äta i Littly Italy, men jag har hört att det är väldigt mysigt att äta där!!! Om ni har tid och får chansen är det kanske värt ett försök?:)